ZA SVADBU U BEOGRADU ZA 200 GOSTIJU MORAĆETE DA ISKEŠIRATE OKO 20.000 EVRA: Cene paprene, evo koliko je "stolica"
Svadba, Foto: Annika Byrde NTB Scanpix via AP, Margarita Davchenko Panthermedia Profimedia

NEVEROVATNO

ZA SVADBU U BEOGRADU ZA 200 GOSTIJU MORAĆETE DA ISKEŠIRATE OKO 20.000 EVRA: Cene paprene, evo koliko je "stolica"

Venčanje može biti i skuplje i malo jeftinije u zavisnosti od želja mladenaca

Objavljeno:

Organizacija ceremonije venčanja postala je pravi luksuz u Srbiji, a mladi parovi koji planiraju svadbu moraće da izdvoje neverovatnih 20.000 evra za taj dan!

Venčanje može biti i skuplje i malo jeftinije u zavisnosti od želja mladenaca, a to znači da moraju voditi računa o odabiru venčanice, odela, burmi, restorana, muzike, menija i ostalih mladenačkih zahteva.

Cena "stolice" u Beogradu je znatno veća od restorana i sala u unutrašnjosti. Iznajmljivanje svečanih sala i restorana poskupelo je za oko 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Svadba, Ečka
foto: YOUTUBE PRINTSCREEN/MOJA HAPPY MUZIKA

Većina restorana nudi više paketa za mladence, a cene u Beogradu kreću se od 25 pa do 150 evra po mestu, pa se iz tog razloga u glavnom gradu organizuju većinom manje svadbe, tj. proslave za manji broj zvanica.

Mada i pored svega toga, skoro svi termini od maja do septembra, kada je i sezona proslava, su zauzeti, pa mladenci polako zakazuju sale za narednu sezonu. Dobro je na vreme obezbediti termin jer sudeći po statistici koja pokazuje da je od korone trend poskupljenja cene "stolice", možemo samo pretpostaviti kakve će cene biti naredne godine.

Organizatori proslava kažu da za prosečnu svadbu od 200 gostiju, u većim gradovima, sada treba izdvojiti od 18.000 do 20.000 evra, ako se sabere sve, dakle restoran, venčanica, odelo, burme, pozivnice, kićenja, torta i orkestar po izboru.

Svadba, Ečka
foto: YOUTUBE PRINTSCREEN/MOJA HAPPY MUZIKA

Venčanje, uz matičara, u restoranu, sada košta 16.101 dinar na teritoriji Beograda. Cene burmi kreću se od 20.000 dinara, pa naviše. Što se tiče venčanica, zavisi da li mlada kupuje ili iznajmljuje istu. Ukoliko se odluči za kupovinu, moraće da izdvoji nekoliko hiljada evra, dok se venčanica za iznajmljivanje može naći od 200,300 evra pa naviše.

Mladenačka torta je neizbežna na svakoj svadbi, a njena cena zavisi od gramaže i izgleda. U proseku će vam trebati oko 10.000 dinara, ali neretko to bude i dosta veća cena.

Kako bi zauvek ostale uspomene od svečanog i važnog dana za mladence, neophodno je angažovati fotografe. Njihove dnevnice kreću se od 250 evra, ali ima i onih koji dosta skuplje naplaćuju u zavisnosti od toga da li želite da se veselje snima ili samo fotografiše, na koliko različitih lokacija želite da vas slika, id.

Što se tiče bendova, u Beogradu se najjeftiniji mogu naći od 500 evra, ali većina traži od 1.500 do 2.500 evra.

Pre svadbe mladenci moraju da pripreme i pozivnice koje se mogu naći prilično povoljno, pa je cena po komadu od 15 do 50 dinara u zavisnosti od dezena.

S druge strane, u Šapcu i Čačku moguće je naći dosta pristupačnije cene u restoranima, čak 15 evra po gostu.

Bonus video: KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.